Skrabski Fruzsina szerint Novák Katalin „megrázza magát és újult erővel, üstökösként tér majd vissza” a kegyelmi botrány után – többek között erről is beszélt a Blikknek a volt köztársasági elnök egykori tanácsadója és barátja.

A Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány kuratóriumi elnökeként Skrabski már hívta is magukhoz Novák Katalint. Azt mondta:

A gyermekszületés ösztönzése, a családok támogatása számunkra fontos ügy, Katalinnak is, civilként biztosan dolgozna hasonlóan fontos célokért. A politika rideg világ, ezt sajnos tapasztalhatta, a civil élet azonban sokkal szabadabb és örömtelibb.

Skrabski továbbra is kiáll a volt köztársasági elnök mellett, szerinte a lemondásával Magyarország hatalmasat veszített, mert ma a közéletben csak kevesen tudják úgy megszólítani az embereket, mint ő. Szerinte Novák „diplomáciai zsenijét” mutatja az is, hogy személyesen jó viszonyba tudott kerülni Giorgia Meloni olasz miniszterelnökkel, Rumen Radev bolgár elnökkel, és még Elon Musk is fogadta őt.

Katalin hozott egy döntést, ami hibásnak bizonyult. Pedig egy végtelenül tisztességes, becsületes ember, aki tudomásom szerint abban a tudatban döntött, hogy egy olyan embernek ad kegyelmet, aki valójában nem bűnös

– mondta Skrabski, akik korábban arra biztatta a Facebook-követőit, hogy írjanak a parlamenti képviselőjüknek, hogy ne fogadják el Novák Katalin lemondását. Ennek végül nem lett eredménye, február végén az Országgyűlés Sulyok Tamást választotta meg az új köztársasági elnöknek.

Fotó: Facebook