Továbbra sem csitulnak a kedélyek, miután sokszázezer magyar szurkoló maradt jegy nélkül. Csányi Sándor, az MLSZ elnöke az M4 Sport műsorában beszélt a 2024-es Labdarúgó Európa-bajnokságot megelőző jegyértékesítésről.

Négyszázezer-ötszázezer jegyigénylés nyilván nem ugyanennyi embert takar, hiszen többen két-három internetcímen jelentkeztek be jegyekért az még az én ismerőseim közül is

– mondta Csányi Sándor, aki szerint a jelentkezők többségét az MLSZ szurkolói klubjának 200 ezer tagja tehették ki.

A másik, 10 ezer jegy volt összesen, amit ki tudtunk sorsolni, ki tudtuk volna más feltételekkel is, de úgy gondoltunk, hogy figyelembe véve az előbb mondott arányokat, ez egy korrekt megoldás, és nem tettünk különbségeket

– tette hozzá az MLSZ elnöke.

Az MLSZ az UEFA-tól kérte le az adatokat, és mint az MTI közölte,

a magyar válogatott kölni összecsapására Svájc ellen több mint 400 ezer, a két stuttgarti találkozó mindegyikére, Németország és Skócia ellen pedig több mint 500 ezer jegyigénylés futott be. A kölni stadion befogadóképessége 43 ezer fő, a stuttgartié pedig 51 ezer.

Magyarország veretlenül jutott ki a 2024-es kontinensviadalra, Marco Rossi együttese az Európa-bajnokság csoportmeccsein a házigazda Németországgal, Svájccal, valamint Skóciával mérkőzik meg a továbbjutásért az A jelű csoportban.

Az A csoport teljes programja:
1. forduló
június 14., München: Németország–Skócia
június 15., Köln: Magyarország–Svájc
2. forduló
június 19., Köln: Skócia–Svájc
június 19., Stuttgart: Németország–Magyarország
3. forduló
június 23., Frankfurt: Svájc–Németország
június 23., Stuttgart: Skócia–Magyarország

Csányi Sándor az interjúban azt is elmondta, hogy Marco Rossi szövetségi kapitány szerződése 2026-ig érvényes, így a Nemzetek Ligája következő kiírásában, valamint a vb-selejtezőkön még biztosan az olasz szakember irányítja a nemzeti csapatot.

Fotó: MTI/Kovács Tamás