Kerékpárlánccal és kábeldarabbal verte rendszeresen az iskolatársát egy 16 éves fú, hogy megszerezze tőle az ételét. A Veszprémi Járási Ügyészség felfegyverkezve, folytatólagosan elkövetett rablás bűntettének kísérlete miatt állítja bíróság elé a fiatalkorút.

A Veszprém Vármegyei Főügyészség közleménye szerint a fiatal 16 éves a bűncselekmény elkövetésekor. Az elkövető 2021 szeptemberében egy osztályba járt az áldozatával az egyik veszprémi középiskolában, majd a kollégiumban is lakótársa lett.

A fiú rendszeresen szóban molesztálta a sulitársát és apróbb dolgokat, mint teafiltereket, szendvicseket, üdítőket vett el tőle az engedélye nélkül. Az áldozat a konfliktusok elkerülése érdekében nem mert rászólni ezekért.

Emellett a 16 éves fiú az iskolai szünetekben fenyegetéssel is követelt ennivalót az osztálytársától. Több esetben kerékpárlánccal, kábeldarabbal ütötte meg a fiút, s ha az vonakodott odaadni az ételét, akkor ütlegelni kezdte.

2021 novemberének végén odáig fajult a dolog, hogy az elkövető egy kést fogott a fiú torkához, hogy ennivalót szerezzen tőle, de ő ez alkalommal nem tudott neki semmit sem adni. A támadó ekkor elengedte az áldozatát. Az ügyészség javítóintézeti nevelést kért az elkövetőre.

Mint arról a frisshirek.hu is beszámolt, az UNICEF Magyarország széles körű felmérése szerint a magyar tizenévesek 85 százalékát legalább egyszer bántalmazták már az iskolában, a megkérdezettek 66 százaléka pedig arról számolt be, hogy tanulmányai során rendszeresen éri vagy érte fizikai, lelki vagy verbális erőszak, az esetek csaknem felében napi szinten.

Legutóbb, 2023 novemberében országos szintű felháborodást okozott a hír, miszerint Sümegen lett öngyilkos egy fiú, mert iskolatársai zaklatták őt. A szintén 16 éves diák a vonat elé vetette magát, mert túlsúlya miatt csúfolták, „Big Mac”-nek és „padhajlító”-nak nevezték. Mindezek mellett egy felvétel is előkerült, ahol elgáncsolják a sümegi fiatalt.

Fotó: Pixabay