Szombat délelőtt az I. kerületben, a Battyhány utcában borzolták a lakók kedélyét, a helyszínre nagy számban kivonuló rendőri erők. A helyszínen megforduló több járókelő úgy látta, hogy egy fehér furgont vettek körül a rendőrök és migránsok után kutattak. A hírről a 444.hu számolt be és tett fel kérdéseket a BRFK-nak. 

A Budapesti Rendőr-főkapitányság reagált is a történtekre. A lap megkeresésére válaszként azt írták, hogy:

10 óra 35 perc körül kaptak bejelentés arról, hogy „az I. kerületi Batthyány utcában egy gépkocsiban valószínűleg illegális migránsok tartózkodtak.

A helyszínen az I. kerületi zsaruk, egy ott parkoló német forgalmi rendszámú furgonban 8 férfit és egy nőt találtak, akik magukat kurd nemzetiségű, török állampolgárnak vallották. A 9 személy nem tudta igazolni a jogszerű magyarországi tartózkodását, ezért őket a rendőrök elfogták. A helyszínen merült fel a kérdés arra vonatkozólag, hogy a járműben még több illegális migráns is tartózkodott, felkutatásukra a rendőrség tett intézkedéseket. A Budapesti Rendőr-főkapitányság embercsempészés bűntett gyanúja miatt indított eljárást.”

Úgy tűnik, hogy a csempészeknek valamiért nagyon szimpatikus a Várnegyed, hiszen nemrég az emberkereskedők Orbán Viktor otthonától pár száz méterre, a Béla Király úton alakítottak ki egy központot maguknak, a szombaton megtalált furgon pedig a magyar miniszterelnök munkahelyétől – a Karmelitától – egyáltalán nem volt messze. De úgy tűnik a belváros is remek célpont lehet, hiszen még szeptemberben 86 illegális bevándorlót talált a rendőrség Budapest belvárosában, egy társasházi lakásban. Az ingatlanban akkor 30 férfi, 14 nő és 40 gyermek volt, akik nem tudták igazolni magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét. 

Fotó: MTI