Ritka az, hogy nem találok szavakat, de olyan megrázó, és felkavaró körülményekben találtak rá állatvédők egy ajkai szaporító telepen lévő állatokra, mintha egy horrorfilmbe csöppentünk volna. 

Lakossági bejelentésre, a veszprém megyei Ajkán működő Vahur Állatvédő Egyesület aktivistái, értesítve a polgármestert, a jegyző asszonyt, kimentek egy kertesházhoz, ahonnan olyan bűz áradt, hogy a környékén is alig lehetett megmaradni. Nagyon hamar olyan állatkínzásokra és bűncselekményekre derült fény, hogy azonnal rendőrséget kellett hívni.  

Félelmetes és abszurd volt minden ami ott zajlott -írják az állatvédők. Tetemek az emberi élelem között a fagyasztóban. A tulajdonos nő, ottlétükkor is simogatta a mélyhűtőben tárolt fagyott kölyköket és mondta, hogy mélyen alszanak. Kamionba zárt macska egy csontvázzal és elképesztő mocsokkal. Az udvaron foszló megannyi tetem, de a legabszurdabb egy megnyúzott kutya volt.

Szeretetből saját kezűleg megnyúzott egy tetemet. Eltette a bőrt, értitek?!

- szörnyülködnek a helyszínelők. 

A házkutatás során egyértelműsödött, hogy ez egy szaporítótelep. Amíg a helyszínelés zajlott addig meg is találták a kutyusokról feladott hirdetéseket. Az állatok persze, megint a külföldi piacra gyártódtak és ezer, de több ezer euróért is keltek el.
Számtalan becsületes és elhivatott állatorvost ismerünk - folytatja a poszt, de sajnos itt is kiderült, hogy volt állatorvos, aki ehhez asszisztált, hiszen hamar előkerültek a biankó könyvek.

Nemcsak szaporított, de fel is vásárolt különböző állatvásárokban szaporítóktól kölyköket is, akik ugyanúgy külföldre kerültek, már ha túlélték ezt a kvázi koncentrációs tábort.

A megrázó fotókat, csak erős idegzetűeknek ajánlom:

fotó:vahur