Hol a pénz? – kérdezte a legutóbbi EU-csúcson Orbán Viktor az Európai Bizottságot, most hazai újságírók segítenek neki megtalálni a Magyarország felzárkóztatására szánt EU-s ezermilliárdokat és adófizetői forintokat.
Most, hogy 13 milliárd forintért eladó a NER korábbi, Seagull nevű jachtja, a 444
lefotózta Várkonyi Andreát és Mészáros Lőrincet egy új, a korábbinál nagyobb és drágább szuperjachton.
Az új hajó 23 százalékkal hosszabb, mint a Seagull, és még a Seagull előtti NER-es jachtnál, a Lady Mrd-nál is jóval hosszabb. Az új szuperjacht 63 méteres hosszával már sok tengeri jachtkikötőbe be sem fér. Capri szigeténél például a Lady Mrd még elfért a jachtkikötőben, de az új víziszörny már csak a nagyobb – kompok által használt – részre tud beállni este.
 
A legújabb hajó neve Arany Rózsa (ROSE D’OR), és idén nyáron már jártak vele Máltán, Nápolyban, Amalfi partjainál és Szicílián is. Mészáros Lőrinc és Várkonyi Andrea Nápolyban szálltak fel rá, majd Caprira hajóztak és Mészáros Lőrinc családja is velük tartott. Az új hajó 12 vendég fogadására alkalmas, a legénység a kapitánnyal együtt akár 13 fős is lehet. Hatótávolsága 5000 tengeri mérföld, dízeltartálya 130 ezer literes. Két medence is van a fedélzeten, és a témában elismert Superyachtfan nevű oldal szerint az ára 75 millió dollár lehetett, azaz nagyjából 27 milliárd forint.
Mészáros Lőrinc korábbi felcsúti biztonsági őr, majd polgármester, Orbán Viktor gyerekkori barátjaként
elképesztő mennyiségű, adófizetői (EU-s) pénzből finanszírozott közbeszerzést megnyerve, mindössze pár év alatt kisiparosból az ország leggazdagabb emberévé vált.
A 444 videót is készített az eseményről, amiből az sajnos nem derült ki, hogy a szerelmespár Fekete Pákóra tolta-e lyukas zokniban, akciós üdítővel a bulit a fedélzeten, ahogyan egykoron Borkai az Adrián.

Fotó: Youtube