Követelem a magyar keresztény ifjúság nevében, hogy tűnjön el Orbán Viktor és a sleppje a politikából

– mondta egy 25 éves ózdi férfi a a Magyar Református Egyház zánkai ifjúsági táborában. Tóth Bálint azután kért szót a múlt csütörtöki Csillagpont Fesztiválon, hogy Gulyás Gergely arról beszélt az előadásában: a politikát más mércével kell nézni, mint a kereszténységet, írja a Telex. A református vallású férfi szerint a kormány politikája nem Krisztust képviseli, hanem épp ellentmond annak.

A bűnök abszolút értékkel bírnak, nincsen világi indok, amely felmentene azok alól

– mondta a gépjárműmérnök, aki szerint „a keresztény ifjúságnak elege van” a kormány által képviselt mércéből. Tóth Bálint felszólalását hangos fütty és morajlás fogadta, ám Gulyás Gergely a szólásszabadságra hivatkozva védelmébe vette a férfit.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter ezután sorolni kezdte az elmúlt évek kormányzati eredményeit. Szerinte ez volt az elmúlt 33 év legjobb, legnagyobb előrelépést biztosító tíz éve az oktatásban. Gulyás azt mondta: azért küzdenek és harcolnak, hogy a következő egy-másfél évben olyan jelentős béremelést kapjanak a pedagógusok, mint korábban az orvosok.

A miniszter kitért Mészáros Lőrincre is, akiről elmondta, hogy semmilyen kapcsolatban nincs vele, így nem érzi feladatának, hogy megvédje az ország leggazdagabb emberét, aki Orbán Viktor gyerekkori barátja és Felcsút volt polgármestere.

Ha van baj Mészáros Lőrinccel, akkor az, hogy nem harminc vagy negyven van belőle, mert az lenne a jó, ha minél több nagyon gazdag magyar ember lenne

– tette hozzá Gulyás Gergely. 

Fotó: MTI