Az alternatív gyógyászat egyre nagyobb szerepet kap a nem hagyományos orvoslásban hívő, és nem feltétlenül orvosokra várók körében. Gombamód szaporodnak a különböző praktikákkal, technikákkal segítséget ígérő szolgáltatások, vállalkozások. Azok közül, akik számára ezek a módszerek pozitív eredményt hoznak, sokszor meglepődve tapasztalják az eredményt:

valóban jobban lettek, és a panaszaik múlóban, vagy éppen az a tapasztalatuk, hogy nem történt változás az állapotukban.

Bizonyára mindkét esetre megvan a magyarázat a gyógymódot alkalmazók részéről, de ne szaladjunk ennyire előre.

Fűben, fában, kőben, avagy hol az igazság?

Mindenki a maga igazságát vallja, éppen ezért lapunk arra vállalkozott, hogy bemutat egy-egy alternatív gyógyászati tevékenységet azokon keresztül, akik azt végzik, de arra nem, hogy véleményt mondjon. Azt az olvasóra bízzuk. Elindítunk egy sorozatot, amelyben

megszólaltatjuk a kineziológia, homeopátia, biorezonancia és más területeken tevékenykedő terapeutákat, tanácsadókat, szakembereket.

Beszélgetéseink alatt beavatnak minket az ő világukba, megtudhatjuk, kik és miért, milyen problémákkal fordulhatnak hozzájuk. Elmondják, hogyan, milyen módszerekkel oldják meg a hozzájuk fordulók gondjait, és arról is beszélnek majd, hogy milyen eredményeket tudtak elérni, vagy éppen nem elérni.

Vajon csupán hit kérdése, vagy valóban segítik az orvosi tanácsok betartása mellett/helyett a gyógyulást, esetleg "placebo" hatáson alapuló, vagy igazán hatékony módszerek-e ezek a tevékenységek?

Hamarosan induló cikksorozatunk ezekre a kérdésekre is keresi a választ. Figyeljék az "altgyógy" jelölésű írásainkat!

Fotó: pixabay, facebook