Nagyjából így néz ki Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő szerint a baloldal javaslata, melyre alaphangon is 3200 milliárd forintos adóemelés válna szükségessé. Szentkirályi Alexandra Facebook posztjában jelezte, csak az átgondolt és felelős javaslatokat tudják elfogadni a jövő évi költségvetés tervezésekor.

Varga Mihály tegnap kifejtette, hogy az a módosító javaslat, melyet a baloldali pártok nyújtottak be, 6528 milliárd forintos hiányt okozna az egyébként is nehéz helyzetben lévő kormánykasszának.

Varga Mihály a baloldal módosító javaslatai közül

kiemelte a társasági adó emelésének lehetőségét, mely a jelenlegi 9-ről 25%-ra emelkedne, ezzel több ezer milliárdos terhet róna a vállalkozásokra.

Megjegyezte továbbá, hogy a módosító javaslatokra a forrást számtalan esetben nem jelölte meg a baloldali pártok egyike sem, de annyi bizonyos, hogy a rendelkezésre álló keret több, mint nyolcszorosát költötték volna el a jövőévi költségvetési javaslatuk során, ezzel a jelenlegi 2,9 %-os hiányt bőven 10 % fölé emelnék.

Kiből lesz ma vállalkozó?

A KSH adatai szerint csak a bátrak és vakmerők azok, akik vállalkoznak ma hazánkban. Az elmúlt évek tendenciája szerint csökkent a vállalkozó kedv, ez a mélyrepülés pedig nem véletlen. A KATA tavalyi átalakítása, a megemelkedett rezsi és az előteremthetetlen adók és járulékok mind kiszámíthatatlanná teszik az egyébként is homályos jövőt.