A reálkereset drámai zuhanása, a kiskereskedelmi forgalom beszakadása, ráadásul még az árstopokat is kivezetik. Ilyen időszakban az ember nem hogy meggondolja, hova ül be étterembe, gyors kajáldába, hanem be se ül, és otthon is csak azon morfondírozik, hogy miből tud a legolcsóbban laktató ételt főzni.

Amikor a tejfölös-sajtos tészta luxus ételnek számít, kétszer vagy tízszer meggondolja az ember az éttermet!

Na jó, azért annak sincs értelme, ha minden pénzünket megspóroljuk ugyan, de belesavanyodunk a nagy tartalékolásba. Aki mégis néha kirúgna a hámból a lehető leggyorsabb pénzégetésre nyílik lehetősége Szolnok.

Avagy pontosabban inkább pénzevésre.

A szolnoki Endorfin palacsintázó ugyanis álmodott egy nagyot, és kitalálta a gazdasági válság kellős közepén, és kitalálták, hogy hogyan kell a pénzt "kisütni". Miért is adnák meg magukat a búslakodás össznépi hagyományának?

Magna Gergő szolnoki lokálpatrióta vállalkozásáról a streetkitchen.hu számolt be nemrég, kipróbálva az igazán rendkívülinek számító

prémium arany óriáspalacsintát, igazi 24 karátos aranyborítással.
Kedvet kaptak hozzá? Nem csodálnám! Potom 17 ezer forintért (akarom mondani 16 990-ért) el is költhetik.

További érdekesség, hogy ezt a csodát nem aranytányéron viszi ki asztalukhoz a pincér, az Endorfinnál ugyanis nincs helyben fogyasztás. Van azonban saját futárszolgálatuk, így a tulaj nem aggódik, hogy épségben kézhez kerül a nem mindennapi étek. Őszintén reméljük, hogy Szolnokon túl Felcsútra is vállal kiszállítást a cég, mert pár stadion és tender között desszertnek biztos jól csúszna egy aranyozott óriáspalacsinta Mészáros Lőrincnek. Már ha Várkonyi Andrea engedélyezné a számára ezt a kalóriabombát...

Vagy talán az sem véletlen, hogy a TV2 már beszámolt korábban is a luxus édességről?

A kiemelt kép forrása: az Endorfin Palacsintázó Facebook-oldala