Mint május végén kiderült, a zalai gyár 80-90%-os leépítést tervez Tófejen. Akkor a következőket nyilatkozták a Zaolnak:
"A Zalakerámia Zrt. 2023. május 15-én csoportos létszámcsökkentést jelentett be a Zalaegerszegi Járási Hivatal Foglalkoztatási osztálya felé. A létszámcsökkemtés a társaságot érintő külső tényezők együttes hatása, a tulajdonos a kialakult helyzetre tekintettel gyáregységei között termelés-optimalizálási lépésről döntött, amely érinti a tófeji gyáregységben foglalkoztatott munkavállalókat. A folyamat kezdeti fázisban van, további érdemi információról jelenleg nem tudunk beszámolni. A társaság napi működésében változás nincs.”
A napokban viszont már arról szóltak a hírek, hogy a termelés Tófejen leáll, a továbbiakban Romhányban folytatódik a gyártás.
"Az elmúlt időszakban megjelenő hírekkel kapcsolatban szeretnénk informálni benneteket a Zalakerámia Zrt. jövőjét illetően. Ezekben a bizonytalan időkben a vállalat kénytelen volt meghozni egy nehéz döntést a termelésoptimalizálás érdekében: a tófeji gyárunkban történő termékelőállítást leállítjuk, és átköltöztetjük másik gyáregységünkbe, Romhányba. A jövőben ott folytatódik tovább a fali és padlóburkolatok gyártása.Továbbra is célunk, hogy teljességgel ellássuk a hazai piac igényeit. A költözésből vásárlóink nem fognak érzékelni semmit, nem kell számítani fennakadásokra, se esetleges készlethiányra." -írták.
Fotó: Zalakerámia Facebook-oldala