Kilencszázmillió forintos TOP-forrásnak köszönhetően újulhat meg évvégéig az Avas-tető. A beruházással kapcsolatos kivitelezési szerződést pénteken írta alá Veres Pál, Miskolc polgármestere és Szeivolt István, a közbeszerzésen nyertes Épkar Zrt. vezérigazgatója (ez a cég dolgozik egyébként a felújítás alatt álló Avasi kilátón is).

Veres Pál úgy fogalmazott, a városvezetés évek óta a történelmi Avas komplex felújításán dolgozik, aminek részeként korábban a pincesorok csapadékvíz elvezetése, a Horváth-tető fejlesztése már lezárult, sétányok újultak meg.

Az idei Borangoláson mindenki megtapasztalhatta azt, hogy milyen fantasztikus helyszín az Avas, és élővé válhat az avasi pincesor. Ehhez még szükség volt még két további elemre, az Avasi kilátó felújítására és az Avas tető megújulására, melynek keretein belül jelentősen javul a terület infrastruktúrája – tette hozzá.

A munkálatok során megújul a kilátó előtti tér, egy egészen új épülettel, ami amfiteátrumszerűen fogja majd körbe a tévétornyot.

Ebben a létesítményben komfortpont, üzletek, kávézó és közösségi tér is helyet kap majd. Ezen túl épül még további két komfortpont, megújul az Avas kilátó és a buszvégállomás közötti útszakasz, további sétányok és egy látvány szőlészet is helyet kap majd a hegytetőn – mondta a városvezető, aki kiemelte, a munkálatoknak év végéig kell elkészülnie.

Fotó: Tajthy Ákos