Az előterjesztés szerint parkoló kialakításáról van szó, építés-bontás a Szent János tér 18-20-22. telkeken. Ez a valóságban három ingatlant jelent a Hagymatikum hátsó bejáratánál, a tanuszoda felől. A közbeszerzési ajánlattételre 5 céget hívott meg az önkormányzat: a jelenlegi bővítést végző székesfehérvári Fehérép Kft.-t, a makói M-Color Kft.-t, Silye és Fia Kft.-t, a Szak-Ma Centert és Tóth-Kása Józsefné egyéni vállalkozót.

Az ajánlatban részletezik a munkát is, ez alapján van bontás, terepelőkészítés, parkoló építés, járdaépítés, közút burkolás, csővezetékek, hírközlési és villamos vezetékek építése, öntözőrendszer kiépítése és vízvezeték építés. Az érintett terület összesen 3.192 négyzetméter, ebből 502 a bontásra ítélt. 82 új parkoló születhet meg a kivitelezés végére, fele aszfalt, fele térkő. A munkákra mindössze 150 napja lesz a nyertesnek, akinek a kiléte még nem ismert.

Mint azt lapunk, a Friss Hírek megírta: jelenleg is zajlik a Hagymatikum Gyógyfürdő bővítése kormányzati támogatással, összesen 10 milliárd forint értékben. A tervek szerint jegyárakat emelnek, ha kész a beruházás, úgy tudjuk, a fizetős parkolás még ötlet szintjén sem merült fel.

Fotó: Bal oldalt látszik a Szent János tér 20-22, jobbról a fürdő/Google Maps