Több év csúszás után tavaly elkezdődött a közösségi ház építése Makón, Honvéd városrészben, ahol a város jelentős számú roma közössége él. Mivel nem kezdték el időben a kivitelezést, az önkormányzatnak az uniós forrás mellé sajátot is kellett biztosítania, így a tervek szerint augusztus végén, szeptember elején adhatják át - írtuk meg év elején.

Most Varga Ferenc alpolgármester, a körzet képviselője (Fidesz) önálló indítványt tette, hogy az épületet Sánta Sándorról nevezzék el. Úgy indokolt, ,,rengeteget tett Honvéd városrész közösségért és szívügye volt az itt lakók mindennapjainak a segítése." Szerinte a róla való elnevezés méltó emléket állítana a városrészben végzett áldozatos munkájának. Az önálló indítványról a szerdai testületi ülésen döntenek.

Mint azt a Frisshirek.hu-n megírtuk: Sánta Sándor Makón született 1941-ben, gyermekkorát és iskolás éveit is itt töltötte. Az 1990-es országgyűlési választásokon a Független Kisgazdapárt képviselő-jelöltjeként önkormányzati képviselői mandátumot szerzett, tagja lett a makói képviselő-testületnek, mely 1990. október 26-án polgármesternek választotta. Polgármestersége alatt rendezték meg először a Makói Nemzetközi Hagymafesztivált. Meghatározó szerepe volt abban, hogy Makó el tudott indulni a rendszerváltás idején a demokratizálódás útján.

A 2010-es önkormányzati választásokon a Fidesz–KDNP színeiben indult a 3. választókerület önkormányzati képviselői mandátumáért, amit magabiztosan meg is szerzett. Szívügyének tekintette a Honvéd városrészben élők segítését, életkörülményeik javítását, jólétük előmozdítását.

Fotó: Farkas Éva Erzsébet polgármester oldala