A Fidesz EP-képviselője most sem hazugtolta meg magát, vette észre a telex.hu., habitusát, így kimondta, amit mások szebb köntösbe bújtatna. Véleménye szerint a képviselőtársai budapesti útja illeszkedik az Európai Bizottság „legprimitívebb politikai nyomásgyakorlási céljaihoz”, aminek része az is, hogy visszatartják a Magyarországnak szánt uniós forrásokat.

Daniel Freund német zöldpárti EP-képviselő sokszor írt már kormányunk korrupciós ügyeiről, ő volt, aki Hadházy Ákossal megtekintette Orbán hűbéruralmi birtokát. Twitter-oldalán sokszor osztja meg véleményét, most is ezt tette, miután olvasta Deutsch kéretlen kritikáját.

„Az EP Márki-Zay Pétere, az európai politika egyik futóbolondja, a német zöldpárti EP-képviselő Daniel Freund is hazánkba látogat, akinek az az egyetlen politikai teljesítménye, hogy németül tudja ismételgetni az O1G-szöveget az érvek helyett. Hát, idáig süllyedtünk”

– mondta Deutsch Tamás a Mandinernek.

Freundhoz válasza gyorsan megérkezett:

„Hé, @dajcstomi,
most olvastam az interjúdat a Mandinerrel.
Bírom a vicceid: »Magyarországé az EU leghatékonyabb antikorrupciós rendszere«
Nem bírom a sértegetést: »Freund az európai politika egyik futóbolondja«
De kérlek világosíts fel: mi a pokol az, hogy »O1G-szöveg«??”

– írta. Később persze volt, ki segítségére siessen, hogy elmagyarázza neki Simicska elhíresült beszólását, ami megmarad mindörökre a hazánk dicső történelmében. 2015. február 6-án kijelentette Simicska: „Orbán egy geci.”

Deutsch lelkesítőleg is írt a kormánysajtót követőknek, arról beszélt, hogy a magyar kormány az elmúlt hónapokban „minden létező feltételt, úgynevezett mérföldkövet teljesített” ahhoz, hogy megkaphassuk az uniós forrásokat.

„Miután június elején az utolsó betűig leegyeztetett igazságügyi reform is életbe lép, immár minden akadály elhárul, hogy a hétéves költségvetés fejlesztési forrásaihoz hozzáférjünk”

– mondta az EP-képviselő. Így legyen - tesszük hozzá, már mi, a történet követői.

Fotó: Deutsch Tamás Facebook-oldala