A levéltár kutatóterme teljesen megtelt, sokan érdeklődtek az épített örökség a fotózás közös metszete iránt. A fotóssal Dr. Balogh Tamás jogász, az örökségvédelem nagykövete beszélgetett, aki az elején felidézte: régóta jóbarátok ők ketten, korábban együtt dolgoztak, amikor pedig Karsai Andrást felkérte az intézmény erre a tárlatra, úgy gondolta, kell egy moderátor is, aki örökségvédő, szakmai és a barátja is.

A beszélgetésen kiderült, hárman voltak testvérek és ahogy cseperedtek, fotózta őket az édesapjuk. Akkoriban még 2-3 hetet kellett várni az előhívásra és az is kétséges volt, hogy sikerült-e a felvétel. Így idővel az édesapja beletanult a labormunkába, előhívásra, ez a fotós örökség pedig Andrásra szállt - igaz ő már 10-12 éves korában próbálgatta a gépet.

Jóval később, a kétezres évek elején elkezdhetett digitális technológiával dolgozni, az épített örökség szeretete pedig onnan jött, hogy építőipari műszaki főiskolát végzett, számos építészeti kurzussal. Elhangzott még, hogy a portré- és a természetfotózást is kedveli. A tárlat egészen május 30-ig látogatható a makói levéltár nyitvatartási idejében.

Fotók: a szerző felvételei.