Tavaly május végén a rendőrség tudomására jutott, hogy Bagon állítólag egy kábítószer-kereskedő tevékenykedik. A hatóság alaposan körbejárta az értesülést. A lehetséges ügyfélkörtt, üzlettársakat feltérképezték.

Teltek a hetek, hónapok, mialatt módszeresen gyűjtötték a bizonyítást segítő adatokat, bővítették a célszemélyek listáját

– ismertette az esetet érzékletesen a rendőrség a honlapján. Május 2-án látták elérkezettnek az időt a közbelépésre. A rendőrség kábítószer átadása közben fogott el két férfit aznap délután Isaszegen.

A rajtaütéskor több mint 8 millió forintot, valamint bruttó 35,72 gramm fehér, porszerű anyagot foglaltak le a helyszínen hátrahagyott autóban

– ismertette a közleményt az MTI. Az egyik férfi isaszegi otthonában további bűnjeleket is találtak:

  • két zacskóban összesen bruttó 1396 gramm fehér anyagot – az elsődleges szakértői vélemény alapján amfetamint –,
  • továbbá közel 1 millió forintot,
  • fehér poros zacskóval bélelt kartondobozt,
  • kanalakat, zacskókat, digitális mérleget
  • és 2600 önzáró tasakot.

A másik férfi bagi házából ugyancsak drogterjesztéshez, adagoláshoz, fogyasztáshoz használatos eszközök, és további fehér por került elő. Az akcióban közreműködő váci, dunakeszi, illetve nagykátai nyomozók a gyanúsítottak "ügyfélkörét" is felkeresték, akik közül egy turai, egy bagi és két kartali címről három férfit és egy nőt állítottak elő. Egyiküknél további bizonyítékokat, valamint még el nem adott, közel bruttó 150 gramm zöld növényi törmeléket is találtak - olvasható a közleményben, amely szerint a drogot főként Isaszeg és Bag térségében terítették.

Az azóta letartóztatott három férfi ellen kábítószer-kereskedelem bűntettének, a három szabadlábon védekező fogyasztó ellen pedig kábítószer birtoklása vétségének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztálya - tudatták.

A kiemelt kép forrása: police.hu