Igazi zenecsemegékkel szórakoztatja a nagyérdeműt a 2023/24-es évadban a Pannon Filharmonikusok társulata. A bérleteket már meg lehet vásárolni.

Az MTI-hez eljuttatott közleményükben azt írják, hogy

több új karmesterrel is találkozhat a közönség, és számos világhírű szólista is fel fog lépni a műsorokban.

Egyes koncerteken a zenekari vezető karmester, Bogányi Tibor, illetve Varga Gilbert mellett Charles Olivieri-Munroe, Török Levente, Boon Hua Lien, Héja Domonkos, Kesselyák Gergely, Leo McFall, Gabriel Bebeselea, Gérard Korsten, Nicolo Umberto Foron, Káli Gábor, Keller András is dirigálja majd az együttest.

A Kodály-bérlet tulajdonosai huszonöt új produkciót hallhatnak a Pannon Filharmonikusok előadásában Beethoven, Ravel, Brahms, Mendelssohn, Paganini, Verdi, Richard Strauss, Bruckner és Sosztakovics, Orbán György és Donghoon Shin műveiből válogatva.

A következő évadban sem kell hiányolniuk Baráti Kristóf csodálatos hegedűjátékát, és színpadra lép Kelemen Barnabás hegedűművész is.

Olyan művek is a műsorfüzetbe kerültek, amelyek valóban különleges hangzásvilágban íródtak. Galzunos szaxofonversenyét Valentine Michaud fogja előadni, de hallhat a közönség Klara Min és Bogányi Gergely (Bogányi Tibor testvére) előadásában klasszikus Beethoven- és romantikus Csajkovszkij-zongoraversenyeket is.

Balázs János zongora- és Kovács Szilárd Ferenc orgonaművész műsora is nagyszerűnek ígérkezik.

Bővebb információ a Pannon Filharmonikusok honlapján található.

Fotó: Pannon Filharmonikusok facebook-oldala