A Nógrád Megyei Főügyészség szerdai tájékoztatása szerint a férfi tavaly október 5-én este lakóhelyén sétált, amikor meglátott egy nőt, akinél kézitáska volt. Hirtelen ötlettől vezérelve kirántotta a járókelő kezéből a táskát, majd elszaladt vele.

A tolvaj aztán a közeli játszótéren megállt, mert ekkorra

büntetett előélete miatt megijedt attól, hogy újra börtönbe kerül.

Éppen ezért a táskát a benne lévő okmányokkal, bankkártyával, mobiltelefonnal, 36 ezer forint készpénzzel és más személyes tárgyakkal együtt hátrahagyta, így a bűncselekménnyel okozott több mint 127 ezer forintos kár nagyrészt megtérült.

A vádhatóság közleményében rámutatott: amennyiben a férfi a nővel szemben erőszakot vagy fenyegetést alkalmazott volna, akkor cselekménye rablásnak minősülne, de mivel ilyen nem történt,

az ügyészség lopás bűntette miatt emelt vádat ellene.

A férfi rovott múltja miatt végrehajtandó szabadságvesztést, közügyektől eltiltást, valamint a bűnügyi költség és a sértett kárigényének megfizettetését kérte a Salgótarjáni Járásbíróságtól.

Az ügyészség arra az esetre is indítványt tett, ha a különös visszaesőnek minősülő vádlott a terhére rótt bűncselekmény elkövetését és a bűnösségét az előkészítő ülésen a vád szerint beismeri. Erre az esetre

1 év 8 hónap börtön és 3 év közügyek gyakorlásától eltiltás kiszabását kérték vele szemben.

Illusztrációs fotó: pixabay