A szeméttárolók mellé, a földre borította ki valaki a látványosan kommunális szemetet Siófokon. Lengyel Róbert, a város polgármestere Facebook oldalán tette szóvá, hogy mennyire megveti az ilyen szintű igénytelenséget.

Az általa megosztott képen jól látszik, hogy valaki halomba borította a konyhai hulladékot, közvetlenül a kukák mellé. Lengyel Róbert tájékoztatása szerint, a kihelyezett szemetesek, az úgynevezett molokok még félig sem voltak, ezért biztosan nem az volt az ok, hogy nem fért bele a szemét a kukába.

Egyszerűen csak lusta, igénytelen, neveletlen és még gyáva is, hisz a sötétség leple alatt ténykedett. Egy lakótársunk a múltkor ott ért egyet. Autóval jött valahonnét, megállt, kinyitotta a csomagtartót és elkezdte odaömleszteni a „ganaját”. És még el is küldte azt egy melegebb éghajlatra, aki szólni mert – írja posztjában Lengyel Róbert.

A poszt végkicsengése egyébként az, hogy nekünk magunknak kellene igényesebbnek lenni, hiszen nem lehet minden egyes kuka mellé rendőrt állítani. A város vezetése erőn felül küzd, hogy a gazdasági nehézségek ellenére szépüljön Siófok, aztán néhány igénytelen ember meg magasról tesz a közösségi értékekre. A változásnak a fejekben kellene elindulni.

Fotó: Facebook / Lengyel Róbert