Hosszú gondolkodást követően úgy döntöttem, hogy kilépek a Magyar Szocialista Pártból

- írta reggel Facebook-oldalára Mesterházy Attila, a párt korábbi elnöke. "Távozom, de nem búcsúzom" című bejegyzésében a legfőbb érvként azt hozta fel, hogy évek óta tévesnek tartja az MSZP vezetési stratégiáját, és most már abban sem hisz, hogy ezen változtatni lehetne.

Szerinte csak árnyéka önmagának a párt, miközben a tavalyi választás óta eltelt egy év adott alkalmat arra, hogy egy ellenzéki formáció támogatókat gyűjtsön. Mesterházy az MSZP tisztújítása óta eltelt 5 hónapban sem látott reménykeltő jeleket.

Távozom az MSZP-ből, de nem búcsúzom a politikától

- szögezte le sokat sejtetően, és bejelentette, hogy egy, az MSZP-ből már korábban a DK-nál menedéket találó politikustársával, Szakács Lászlóval új szociáldemokrata, balközép pártot alapítanak "Szocialisták és Demokraták" néven.

Az új párt világos célja, hogy új szavazókat nyerjen meg egy balközép politikán alapuló kormányváltás érdekében

- írta az új formációról, amely állítása szerint igazságos Magyarországot akar, és hisz a „szabadság-egyenlőség-testvériség” gondolatrendszerben. Fontosnak tartja az erős nemzeti érdekérvényesítést épp úgy, mint Magyarország helyét az euro-atlanti szövetségi rendszerben.

Szinte napra pontosan 23 éve léptem be az MSZP-be. Ez a közös utazás itt és most véget ért

- zárta bejegyzését a politikus. Mesterházy Attila az, akit a szélesebb ellenzéki nyilvánosságban rendre megvádoltak az MSZP-n belül, hogy komolyabb összeköttetései vannak a Fidesszel. 2019-ben Márki-Zay Péter meg is nevezte őt, mint aki az ellenzéki érdekek ellen dolgozik. Igaz, a tavalyi választáson elbukott miniszterelnök-jelölt gyakran hangoztatott ilyen gyanúsításokat, ezt általában név nélkül tette, csak keveseket nevezett meg.

A kiemelt kép forrása: Mesterházy Attila Facebook-oldala