Zalaegerszegen egy új modellt vezettek be, ezért nem kell attól tartani, hogy e közlekedési eszközöket leamortizálják, vagy a város különböző pontjain szanaszét hagyják. A tervek szerint 30 közterületi és 13 további, nem közterületi e-roller pontot alakítanak ki a megyeszékhelyen, ami azt jelenti, hogy az eszközöket csak ezeken a pontokon lehet majd letenni és csak ezeken a pontokon lehet lekapcsolódni a kölcsönzési fizetési rendszerről  írtuk akkor.

Az egyik zalaegerszegi csoportban többen is felháborodtak az árakon, mint írták, hatvan forintba kerül egy perc, ezen felül pedig még 250 forintot kell fizetni a kölcsönzésért, így egy óra kölcsönzés közel 4.000 Ft-ba kerül. Sokak szerint, ha gyorsan akarunk odaérni valahová és nem szeretnénk buszozni, taxizni, akkor igenis van a roller bérlésben ráció, főleg, ha nincs saját eszközünk.

A helyiek úgy érzik, az utóbbi időben egyre veszélyesebb a zalaegerszegi járdákon sétálni, annyi a halkan suhanó óvatlan rolleres, aki jobb híján a gyalogosoknak kijelölt helyen, azaz a járdán közlekedik, mivel nincs mindenhol bicikliút. Az, aki járda hiánya miatt mégis az útra kényszerül, szembesül a kátyúkkal, az autósok moráljával és az anyázással.

Jó tudni, nemsokára a 25 km/h feletti teljesítményre képes rollerekre a segédmotoros kerékpár szabályai vonatkoznak majd a közlekedésben, ugyanis beadták a módosító javaslatokat az elektromos rollerek szabályozásáról, amelyről hamarosan dönthet az illetékes minisztérium.

Fotó: Kiss Ferenc Facebook-oldala