A szavazatok 52,86 százalékával Ligetiné Komáromi Gabriella (Fidesz-KDNP) nyerte a budakeszi időközi önkormányzati választást

- írta meg a Nemzeti Választási Iroda közlése alapján a Telex. A részvételi hajlandóság a soron kívüli szavazásokhoz képest nem volt rossz, a jogosult polgárok több mint harmada képviseltette magát, 1584 főből 580-an vettek részt.

Végül 305-en álltak a győztes mögé, aki azzal keltette fel a figyelmet,

hogy úgy indult most a Fidesz-KDNP színeiben és a fideszes polgármester támogatásával, hogy 2014-ben még az LMP jelöltjeként nyerte el a mandátumot. Már 2019-ben is a kormánypártok indították, de akkor végül nem kapta meg a szükséges bizalmat. A Telex cikkében emlékeztetett, hogy a választást azért tartották Budakeszi 8-as számú önkormányzati körzetében, mert a szintén kormánypárti Balázs Ádám meglepetésre lemondott tisztségéről.

A megválasztott képviselő Facebook-oldalán köszönte meg a bizalmat, amelyhez a fideszes polgármesterrel közös fotót csatolt:

köszönöm!!! Családom Budakeszi! Önökért dolgozom képviselőként is! Köszönöm Győri Ottilia polgármester asszonynak is a támogatást!

A hétvégén államtitkári segítséget is kapott kampányához Ligetiné Nagy János személyében, de tiszteletét tette Menczer Tamás is, a térség országgyűlési képviselője valamint korábban Nagy Feró is besegített.

Az időközi választáson Ligetiné mögött a második Tömösi Attila (független) lett 230 szavazattal, aki a Telex beszámolója szerint 2010-ben és 2014-ben nyert mandátumot a körzetben.

A kiemelt kép forrása: Ligetiné Komáromi Gabriella Facebook-oldala