2023.05.29., hétfő - Magdolna
Budapest: 15o - 19o
Az ország 19 megyéjében

Április első hétvégéjén kényeztetheti ízlelőbimbóit Kiskőrösön

Tóth Rózsa, 2023. március 30. - 17:15
Április első hétvégéjén kényeztetheti ízlelőbimbóit Kiskőrösön

Április 1-jén és 2-án rendezik meg a városi sportcsarnokban a Duna-Tisza közi Agrár Expo és Gasztronómiai Fesztivált. A hétvégén a mezőgazdasági gépek, traktorok és haszongépjárművek kiállítása mellett mézeket, lekvárokat, borokat, sajtokat is vásárolhat, aki odalátogat. Délben bográcsban készült pacal, birka és vaddisznó pörköltet fogyaszthat, aki megéhezik. A fesztivál keretén belül rendezik meg továbbá a Nemzetközi Kadarka Nagydíj Borversenyt is.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Idén már 14. alkalommal rendezi meg Nagy Tamás–Gmoser Alíz házaspár munkatársaikkal együtt a magyar kistermelői élelmiszerek vásárát és kiállítását, a Duna-Tisza közi Agrár Expo-t – tájékoztatott Kiskőrös város.

Április 1-jén és 2-án a városi sportcsarnok ad otthont a rendezvénynek, ahol a mezőgazdasági gépek, traktorok és haszongépjárművek kiállítása mellett a hazai termelők jóvoltából ízletes falatok kerülnek a kínáló tálcákra.

Az expo-n még húsvét előtt beszerezhetjük a kiváló minőségű füstöltárut, sajtokat, mézeket, lekvárokat, gyümölcsleveket, borokat és egyéb ínyencségeket. A kézművesség teljes arzenálja felvonul a kulturális elemekkel gazdagított hétvégén. Délutánonként 15 órától pedig neves sztárok szórakoztatják a közönséget.

Április 1-jén Csonka András lép színpadra, április 2-án pedig az ABBA Sisters eleveníti fel a legendás svéd együttes slágereit. Az idei agrár expo kísérő rendezvénye a Nemzetközi Kadarka Nagydíj Borverseny, melynek célja e karcsú testű, elegáns, fűszeres illatú bornak a népszerűsítése.

A megmérettetésre határainkon túlról is érkeznek Kadarka borminták. Az expo alkalmából Kiskőrösre látogat Ondré Péter, az Agrármarketing Centrum ügyvezető igazgatója, aki személyesen nyitja meg a rendezvényt.

A szervezők délben finom bográcsos ételeket kínálnak, pacal-, birka- és vaddisznópörköltet, 2990 Ft/adag áron.

Petőfi szülővárosa április első hétvégéjén sok szeretettel vár mindenkit a 14. Duna-Tisza közi Agrár Expo-ra, a belépés díjtalan. Az esemény részletei a Duna-Tisza közi Agrár-Expo és Gasztronómiai Fesztivál oldalán találhatók.

Fotó: Kiskőrös város Facebook oldala