1. Veszprémi Állatkert

Bár nem épp a Balaton-part, ám a Veszprémi Állatkert a környék egyik legkedveltebb kirándulóhelye.

Az állatkert számtalan állatot és érdekességet mutat be, így javasoljuk a nyitástól zárásig tartó kirándulást. Ebben az esetben bőven belefér az időbe az állatokban való gyönyörködés, egy klassz ebéd, fagyizás, az állatsimogató és persze az elengedhetetlen Dínó park, ahol régészkedhetnek is a kicsik. Amennyiben az alsó bejárattól indulunk egy kellemes sétával oda-vissza végig járható az egész állatkert, és a felső bejáratnál lévő hatalmas játszótéren is bőven lesz idő játszani.

2. Tihanyi Belső-tó

A Balaton egyik legismertebb természeti látnivalója, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park egyik legismertebb természeti kincse. A tó a Tihanyi-félsziget közepén található és egyedülálló élőhelyet kínál számos állat- és növényfaj számára.

A Tihanyi Belső-tó környéke lenyűgöző látványt nyújt, és számos sétány, kirándulóút és kilátó található a környéken. A környék nagyon népszerű kirándulóhely és rengeteg turista látogatja meg egész évben.

A tó környékén található számos szálláslehetőség, étterem és kávézó. A környék gazdag történelmi és kulturális örökséggel is rendelkezik, például a Tihanyi Apátság és a Tihanyi-félsziget egyéb látnivalói.

A gyerekek élvezni fogják a sétát a tó körül, és megfigyelhetik a helyi növény- és állatvilágot, illetve szabadon szaladgálhatnak a tó melletti focipályán, fagyizhatnak a környéken, és megcsodálhatják a Balatont is.

3. Salföldi Major

A Salföldi Major a Balaton-felvidéki Nemzeti Park egyik különleges nevezetessége. Ez a tradicionális magyar paraszti életet bemutató múzeumfalu történelmi és kulturális értékekben rendkívül gazdag.

A Majorban az 1800-as évek elejének falusi életét ismerhetjük meg, ahol az idők folyamán megmaradt épületek, eszközök és tárgyak adnak hiteles képet az akkori életről. A múzeumfalu területén több mint 50 épület található, köztük parasztházak, pajták, malom, istálló és szélmalom, amelyeket restauráltak és felújítottak.

Többek között lehetőség van megismerkedni a hagyományos magyar állatfajtákkal, mint például a mangalica sertésekkel, racka juhokkal és magyar sportlovakkal. A majorban található élőmúzeum részei az élménységek is, így például a paraszti ételek kóstolása, az állatsimogatók, a lovas programok, a kézműves foglalkozások és a lovas kocsikázás is.

Természetesen a környék is rengetek kikapcsolódási és szórakozási lehetőséget nyújt. A Salföldi Arborétumban több mint 450 fajta fával és bokorral találkozhatunk, de több Tihanyi-félszigetre vezető kirándulóút is található itt.

A major csodálatos látványosságokat kínál az egész család számára, és megmutatja a látogatóknak a magyar kultúra és életmód fontos hagyományait.

+1. Kalandparkok

Mondanunk sem kell, hogy a kalandparkokkal nem lehet mellé lőni. Veszprém vármegyében több is található, melyek közül kedvünkre válogathatunk.

A kalandparkok kiváló szórakozási lehetőséget nyújtanak a gyerekeknek, kicsiknek és a nagyobbaknak egyaránt, sőt a felnőtteknek is.

Ha egy természetben eltöltött tartalmas családi programot szeretne, ne hagyja ki a Balaton nyújtotta lehetőségeket!

Fotó: pexels