Egerben a helyiek hosszú ideje panaszkodtak a nagy forgalomra, a folyamatos dugókra és a légszennyezettségre. Ebből adódóan merült fel az elkerülő út építése, aminél két nyomvonal került szóba. Az egyik a város szélén, míg a másik egy kicsit távolabb húzódik. A helyi önkormányzat képviselői megkérdezték a lakosokat, akiknek a többsége a külső nyomvonal mellett tette le a voksát,de ennek először a hatása nem lett meg.

Végül egy lakó a helyi népszavazást szorgalmazta, majd el is kezdődött a gyűjtés. A Momentum, a Mi hazánk, valamint a Fidesz városi önkormányzati képviselői is csatlakoztak az ügyhöz. Azonban Eger országgyűlési képviselője, Pajtók Gábor azonban határozottan ellenezte a kezdeményezést. A jelenlegi független polgármester, Mirkóczi Ádám nem foglalt állást - számolt be róla a Telex.

A helyi népszavazásra azonban végül nem került sor, pedig március végéig még lehetett volna az aláírásokat gyűjteni, de közben Lázár János Egerbe látogatott, ahol bejelentette, hogy a lakosság kérését figyelembevéve csak a külső nyomvonal tervezése folytatódik. 

Eljött Lázár János, mindenkit kiosztott, és megmondta, hogy a külső nyomvonalat tervezik csak tovább.
Kellett egy év, rengeteg civil, aláírás, szakmai érv, de a lényeg, hogy sikerült.
Egernek lesz elkerülő útja, és külső nyomvonalon fog megépülni. Köszönet Lázár Jánosnak és Magyarország Kormányának!

- írta a Facebook-oldalán Oroján Sándor politikus, Eger önkormányzati képviselője.

A vitákat nem elfojtani, hanem lefolytatni kell. Egerben az elkerülő út nyomvonala okoz vitákat - eljöttünk hát meghallgatni a helyieket

- írta a közösségi oldalán Lázár János, aki több fotót is közzétett a látogatásáról.

Kép: Lázár János Facebook-oldala