Meghalt három gyermek és három felnőtt egy lövöldözésben tegnap a Tennessee államban lévő Nashville-i keresztény általános iskolában, amikor az iskola volt diákja berontott az intézménybe - írja a bbc.com

A halálos áldozatok között van az iskola vezetője és gondoka is. Az intézményben három és tizenegy év közötti gyerekek tanulnak.

A tettes a rendőrség szerint egy transznemű volt, akit a tűzharcban végül a rendőrök lelőttek. Audrey Hale-nek vélhetően neheztelés volt az indítéka, de erről további részleteket nem közölt a rendőrség. Két roham stílusú fegyver és egy kézifegyver volt nála.

Úgy jutott be az intézménybe, hogy szétlőtte a bejárati ajtót, majd később a helyszínre érkező rendőrökre is rálőtt.

Hale entered the Covenant building after shooting out the glass of these doors. pic.twitter.com/EC5e7bA5dN

— Metro Nashville PD (@MNPDNashville) March 28, 2023

A 28 éves mészároló korábban ebbe az iskolába járt, majd művészeti tanulmányokat folytatott a Nossi College of Art & Design-on, amely egy művészeti főiskola Nashville-ben. Hale szabadúszó grafikusként dolgozott.

A rendőrség szerint részletes térképeken jelölte be, hogy hol fog lövöldözni, még az épület bejáratait is bejelölte.

Készített feljegyzéseket is, amelyeket a rendőrök megtaláltak és lefoglaltak. A Nashville-i rendőrség egy videót tett közzé, amelyen a lövöldöző bejutása látszik az iskolába.

Active shooter Audrey Elizabeth Hale drove to Covenant Church/School in her Honda Fit this morning, parked, and shot her way into the building. She was armed with 2 assault-type guns and a 9 millimeter pistol. pic.twitter.com/mIk2pDmCwQ

— Metro Nashville PD (@MNPDNashville) March 28, 2023

A kiemelt kép forrása: a rendőrség Twitteren közzétett videójának vágóképe