Miközben a vihar okozta áramkimaradásban a legtöbben romantikus hangulatot idézve gyertyafényes estéjüket töltötték, a hangos szélvihart is túlkiabálta a tűzoltószirénák hangja a vármegyében jelezve, hogy nekik még csak most kezdődik a munka oroszlánrésze.

Amint azt lapunk, a frisshirek.hu is előre jelezte, március 27-én országszerte viharokra és zivatarokra lehetett számítani, és a meteorológusok előrejelzése tűpontosságú volt. Tolna vármegyében lecsapott az orkán erejű szél hétfőn és óriási károkat okozott, nem kevés munkát adva ezzel a megye hivatásos és önkéntes tűzoltóinak.

Fadd Nagyközség Tűzoltó Egyesülete 17 óra 09 perckor kapta az első riasztást Gerjenből, majd nem sokkal a szertárba visszaérkezés után Faddról. Ezt követően néhány perc otthoni pihenés után újabb riasztást kaptak Faddra, majd rögtön Gerjenbe és onnan hazafelé ismét Faddra. Kedden reggel 07 óra 35 perckor indulniuk kellett Domboriba egy, a viharos időjárásnak áldozatul esett fenyőfa miatt.

A Dunaföldvári Önkéntes Tűzoltó Egyesületet műszaki mentéshez és fakidőléshez riasztották hétfőn és további vihar okozta károk okozta esetekhez.

Fotó: FADD Nagyközség Tűzoltó Egyesület Facebook oldala/Dunaföldvári Önkéntes Tűzoltó Egyesület Facebook oldala/Regöly-ben történik Facebook oldal