2023.05.29., hétfő - Magdolna
Budapest: 15o - 19o
Az ország 19 megyéjében

Jött, látott és tarolt az orkán erejű szél Tolnában

frisshirek.hu, 2023. március 28. - 15:44
Jött, látott és tarolt az orkán erejű szél Tolnában

A meteorológusok előrejelzése helyes volt, lecsapott a vihar országszerte és Tolna vármegyére is. Kidőlt fák, leszakadt szigetelés adtak munkát a helyi hivatásos és önkéntes tűzoltóknak, képeken mutatjuk a károkat.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Miközben a vihar okozta áramkimaradásban a legtöbben romantikus hangulatot idézve gyertyafényes estéjüket töltötték, a hangos szélvihart is túlkiabálta a tűzoltószirénák hangja a vármegyében jelezve, hogy nekik még csak most kezdődik a munka oroszlánrésze.

Amint azt lapunk, a frisshirek.hu is előre jelezte, március 27-én országszerte viharokra és zivatarokra lehetett számítani, és a meteorológusok előrejelzése tűpontosságú volt. Tolna vármegyében lecsapott az orkán erejű szél hétfőn és óriási károkat okozott, nem kevés munkát adva ezzel a megye hivatásos és önkéntes tűzoltóinak.

Fadd Nagyközség Tűzoltó Egyesülete 17 óra 09 perckor kapta az első riasztást Gerjenből, majd nem sokkal a szertárba visszaérkezés után Faddról. Ezt követően néhány perc otthoni pihenés után újabb riasztást kaptak Faddra, majd rögtön Gerjenbe és onnan hazafelé ismét Faddra. Kedden reggel 07 óra 35 perckor indulniuk kellett Domboriba egy, a viharos időjárásnak áldozatul esett fenyőfa miatt.

A Dunaföldvári Önkéntes Tűzoltó Egyesületet műszaki mentéshez és fakidőléshez riasztották hétfőn és további vihar okozta károk okozta esetekhez.

Fotó: FADD Nagyközség Tűzoltó Egyesület Facebook oldala/Dunaföldvári Önkéntes Tűzoltó Egyesület Facebook oldala/Regöly-ben történik Facebook oldal