2023.05.29., hétfő - Magdolna
Budapest: 15o - 19o
Az ország 19 megyéjében

Néhány napra visszatér a tél - a látási viszonyoknak megfelelően közlekedjenek

Fodor Orsolya, 2023. március 27. - 21:00
Néhány napra visszatér a tél - a látási viszonyoknak megfelelően közlekedjenek

Az időjárás előrejelzések alapján a következő napokban jelentős országos lehűlés várható. Helyenként kedd hajnalra akár mínusz 6, majd szerda hajnalra akár mínusz 8 Celsius-fok is várható. Ráadásul egyes térségekben változó intenzitású havazásra is számítania kell az autósoknak, sőt, sok helyen 70-100 km/órás széllökések is nehezíthetik a közlekedést. A Magyar Közút ezért fokozott óvatosságot kér minden sofőrtől és azt, hogy utazásuk előtt mindenképpen tájékozódjanak az útviszonyokról.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. március 16-án zárta le a 2022-23-as téli szezont, de már akkor gondoskodtak a szakemberek arról, hogy a hónap végéig mind a 80 közutas mérnökségen legalább egy téli hóeltakarításra és síkosságmentesítésre bevethető gép legyen szolgálatra készen, ha a tavaszi időjárás elromlana.

Most a már jelenleg is készenlétben lévő munkagépek mellé további eszközöket állít vissza a téli üzemre a közútkezelő, hogy a lehűlés okozta időjárási jelenségeket mérsékelni tudják

– tájékoztatta portálunkat, a frisshirek.hu-t hétfő délután a Magyar Közút.

Mint írták, a Dunántúlon hétfő délután is viharos szél nehezítette, nehezíti a közlekedést, amelynek nyomán fákat is kicsavart a 70-100 km/órás szél. Az előrejelzések alapján a viharos szél fokozatosan terjeszkedik át az ország keleti részébe is és bár az esti, éjszakai órákban ideiglenesen kissé csillapodhat a légmozgás, de így is érdemes lesz résen lennie a közlekedőknek.

A viharos széllökések várhatóan kedden is megmaradhatnak, elsősorban a Dunántúlon és Pest, Bács-Kiskun vármegyékben, ahol továbbra is 70-80 km/órás széllökések várhatók.

Az autósoknak érdemes még utazásuk előtt tájékozódniuk a következő napokban is az aktuális út- és látási viszonyokról a www.utinform.hu oldalon, ahol a közútkezelő útinform szolgálata folyamatosan publikál aktuális információkat az országos közutakról.

A közútkezelő figyelmezteti a sofőröket: a várható kisebb-nagyobb havazás mellett arra is érdemes odafigyelni, hogy a viharos széllökések nyomán ágak szakadhatnak le, fák dőlhetnek ki.

A szakemberek kérik, hogy a következő napokban ne parkoljanak fák környékén és utazásuk során is körültekintően vezessenek, hogy a nem várt helyzetekre is időben tudjanak reagálni.

Illusztrációs fotó: Facebook/Magyar Közút Nonprofit Zrt.