Ahogy arról korábban beszámoltunk Ádám Martin első válogatottban szerzett góljával 1–0-ra megverte Észtországot a két együttes csütörtöki felkészülési mérkőzésén – annak ellenére, hogy Sallai Roland büntetőt hibázott. Az esetet egy elég érdekes szituáció előzte meg, hiszen a Freiburg futballistája egy kő-papír-olló párbajban nyerte el a rúgás jogát Szoboszlai Dominktól. 

"Nem értek egyet azzal, ahogy eldöntötték a fiúk, ki lövi a tizenegyest. Van egy első számú lövő, nem véletlenül" – kezdte gondolatait a válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi a mérkőzést követő sajtótájékoztatón, majd hozzátette:

szoros volt a meccs, akár ki is egyenlíthetett volna az ellenfél, akkor nagyon dühös lettem volna. Ezt meg is beszéltem Dominikkal.

A szakember arról is beszélt, voltak jó kezdeményezései a válogatottnak, és sikerültek az oldalváltások is, de túl sok ki nem kényszerített hibát követtek el, azonban elmondta, a hétfői, Bulgária elleni mérkőzés lesz az, ami számítani fog. „Vagy futballozunk, vagy előreíveljük a labdát, és bízunk a szerencsében, meg a Jóistenben. Szerintem Magyarországnak futballoznia kell" – mondta a támadójátékról Rossi, majd hozzátette, Ádám Martin nincs a legjobb formában, így mérlegelniük kell, hogy hétfőn a kezdőben vagy csereként számolnak vele.

Szoboszlai Dominik a Nemzeti Sport Online kérdésére elmondta, nem volt vita közte és Sallai Roland közt a tizenegyest illetően, szimplán mindketten el akarták végezni, így csapatkapitányként úgy érezte, így jár el a leghelyesebben, ha csapatszerűen gondolkozik.

Ha nem hagyja ki, akkor nincs belőle ekkora dolog, de tanultunk belőle

- jelentette ki az RB Leipzig futballistája. A másik illetékes, Sallai Roland annyit fűzött hozzá, lehet, hogy máskor nem így döntik el, de ha adódik előtte egy ilyen lehetőség ugyanúgy oda fog állni a büntető mögé. A találkozót követően Ádám Martin is nyilatkozott a Nemzeti Sport Online-nak első válogatottban szerzett góljáról. A támadó elmondta, már nagyon várt rá, hogy megszerezze ezt a találatot, úgy érzi, egy jól sikerült variáció végén volt eredményes.

Sok minden átfutott az agyamon, honnan indultam, hol leszek. Nyilván a többi gólnak is örülni fogok, ha jön, de ennek különösen

- mondta Ádám Martin, majd azt is elárulta, megkönnyezte a gólt.

Felkészülési mérkőzés
Magyarország–Észtország 1–0 (Ádám 41.)

A magyar válogatott további programja:
március 27., 20.45: Magyarország–Bulgária (Puskás Aréna, Tv.: M4 Sport)

Kiemelt fotó: MTI/Koszticsák Szilárd