Király-Kollár Ramóna, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense kedden arról tájékoztatta portálunkat, a frisshirek.hu-t, hogy a férfi március 12-ét követően többször is felkereste idős rokona lakatlan házát Mátraverebélyben. Közel 200 ezer forint értékben lopott el onnan különböző háztartási és konyhai műszaki eszközöket, amiket később eladott és a pénzt a megélhetésére fordította.

A nyomozás során arra is fény derült, hogy a fiatalember, aki korábban együtt lakott az idős rokonával abban a bizonyos ingatlanban, egy alkalommal pénzt is kért az asszonytól.

Az elutasítástól feldühödött férfi a párnára szorította az ágyon fekvő idős nő fejét, így próbált meg nyomatékot adni követelésének. Nem járt azonban sikerrel, így annak könyörgésére elengedte a szépkorút.

A bátonyterenyei nyomozók elfogták, előállították és rablás bűntett kísérlete, valamint lopás vétség megalapozott gyanúja miatt kihallgatták a mátraverebélyi lakost. Az őrizetbe vett férfi elismerte a bűncselekmények elkövetését – közölte Király-Kollár Ramóna.

Illusztrációs fotó: police.hu