Fantasztikus formában játszott az amerikai teniszparadicsomban Fucsovics Márton, aki a hazai pálya előnyét is élvező J.J. Wolf ellen szetthátrányból jutott tovább az első körben, majd megverte az acapulcói ATP 500-as versenyt megnyerő Alex de Minaurt, hogy aztán sima két szettben a szlovák Alex Molcan ellen is nyerni tudjon a legjobb 32 között. A nyolcaddöntőben aztán igazi nagy falat várt rá, az ATP-világranglista ötödik helyén rangsorolt Taylor Fritz ellen kellett volna bravúrt végrehajtania, aki ráadásul a tavalyi évben megnyerte ezt a tornát Rafael Nadal ellen.

A magyar teniszező nagyszerűen kezdte a mérkőzést, stabilan adogatott, és rendre megszorongatta ellenfelét, még annak ellenére is, hogy Fritz köztudottan nagyszervás játékos. Amikor azonban igazán fontos lett volna, 5:4-nél kiengedett, többet hibázott és 15-re elbukta az adogatását, így 6:4-re az első szettet is.

A második felvonás aztán nehezebben indult Fucsovicsnak, 1:0-nál 40-re elbukta a saját szerváját, majd hiába volt 2:0-nál három bréklabdája is, így sem tudott visszabrékelni. Ennek ellenére adogatóként tartotta magát, majd 4:2-nél az első adódó alkalmat kihasználta, de hiába jött vissza 4:3-ra, ismét elbukta a saját kezdését, Fritz pedig a második meccslabdáját kihasználva 6:3-ra behúzta a második játszmát is, így a mérkőzést is 6:4, 6:3-ra.

A mérkőzés összefoglalója

Fucsovics Mártonnak ennek ellenére sincs oka panaszkodni, hiszen 11 helyet javítva a 73. helyre jön majd előre a világranglistán.

ATP 1000-es torna, Indian Wells, nyolcaddöntő Fritz (amerikai, 4.)–Fucsovics 6:4, 6:3

Fotó: Fucsovics Márton Facebook-oldala