2023.06.05., hétfő - Fatime
Budapest: 18o - 19o
Az ország 19 megyéjében

Diósgyőrben kezdődtek el a miskolci ’48-as megemlékezések

Tajthy Ákos, 2023. március 14. - 17:10
Diósgyőrben kezdődtek el a miskolci ’48-as megemlékezések

A megemlékezések kedden Diósgyőrben kezdődtek el, ahol a helyi református általános iskola diákjai adtak műsort, az ünnepséget egy helyi lokálpatrióta egyesület szervezte. A városi központi ünnepség szerdán a belvárosi emlékhelyek megkoszorúzásával folytatódik, a családi napot, valamint az esti Deák Bill Gyula és Kelemen Kabátban koncerteket viszont a várható rossz idő miatt vasárnapra tolták el.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Általános iskolások műsorával és koszorúzással kezdődtek el a miskolci megemlékezések az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 175. évfordulója alkalmából kedden, a diósgyőri országzászlónál. Az eseményen elhangzott, az emlékhelyen 1994 óta tartanak megemlékezéseket, amelyeken hagyományosan a helyi általános iskolák diákjai tartanak műsort, nem volt ez másként most sem.

Az ünnepi eseményen Kiss János, a térség Fidesz-KDNP-s országgyűlési képviselője mondott beszédet, amelyben előbb felidézte az 1848/49-es forradalom és szabadságharc történéseit, majd a sajtószabadság fontosságáról beszélt.

A tizenkét pont első pontja úgy szólt, hogy „Kívánjuk a sajtó szabadságát és a cenzúra eltörlését!”. Ez egy nagyon fontos követelés volt abban az időszakban, akkorra érett meg a világ ara, hogy elismerje sajtóban rejlő politikai erőt és hatalmat

- hangsúlyozta Kiss János. A beszédet követően a Diósgyőri Református Általános Iskola tanulói adtak ünnepi műsort, majd Kiss János országgyűlési képviselő, Varga Andrea, Miskolc alpolgármestere, a Fidesz-KDNP miskolci frakciója, valamint a helyi oktatási intézmények képviselői helyezték el az emlékezés koszorúit.

Fotó: minap.hu