Sajnos, tipikus férfibetegség ez, sokan nem is járnak vizsgálatra, mert kellemetlen. Ezzel én is így voltam

– árulta el a Blikknek Reviczky Gábor, aki ennek ellenére azt üzeni a negyven év feletti férfiaknak, hogy mindenképp keressenek fel egy orvost. Nagyon gyakori ugyanis a prosztatagyulladás, ami a rák előszobája lehet.

A színész decemberben kezdett gyanakodni arra, hogy valami baj van.
Nem voltak olyan panaszaim, amik a betegségre utaltak volna, ezért is fontos a szűrővizsgálat. Mint kiderült, nálam is évek óta jelen lehetett már a betegség, tünetmentesen. Egy jótékonysági vadászaton vettem részt még tavaly decemberben, ahol a bevételből gyermekkórházak számára vásárolnak lélegeztetőgépet. Itt feltűnt a nagyon gyakori vizelési inger, ami annyira gyakori volt, hogy hazafelé minden pihenőnél és benzinkútnál meg kellett állnom

– mesélte a lapnak Reviczky.

Elmondása szerint hamar megfelelő orvos kezébe került, aki tíz helyen végzett biopsziát a prosztatáján, mindegyik tartalmazott rákos sejtet.  A színművész már túlesett a műtéten, és egyelőre úgy tűnik, sikerült időben elcsípni a betegséget: nincs áttét a szervezetében.

Reviczky Gábor most egy speciális vizsgálatra vár, ami után az onkológusok meghatározzák, milyen utókezelésre számíthat. A színész egyelőre határozottan kijelenti, hogy a kemoterápiát nem vállalja.

A színművész ugyanakkor optimista, hisz a gyógyulásában.

Fotó: Facebook / Reviczky Gábor