A zalaegerszeg.hu már 2004-ben arról írt a Ruhagyár tündöklése és bukása című cikkében, hogy:

"Felépült egy gyár, ahová naponta több ezren mentek dolgozni. 2003-ban megszűnik a gyár és hogy a környék arculata megváltozik-e, az a jövő titka... Lehet. Lehet, hogy néhány év múlva lakópark lesz az egykori üzem helyén."

És milyen jól látták a jövőt!

Az ikonikus épületegyüttes, ugyanis új külsőt kap és Zalurre Park néven fut tovább. Nem bontják le, sőt, megőrzik a tervezők az egyedülálló formavilágot az okos otthonok kialakításánál. A Ruhagyár jó állapotú szerkezeti és homlokzati elemeit is megtartják. Az épület tekintetében ipari stílusú, hatalmas teraszos, méretes osztott ablakos, nagy belmagasságú lakásokat terveztek, olyan otthonokat, ahol hőszivattyú biztosítja a hűtést és fűtést, tisztított a levegő, ahol három rétegű extra szigetelés és üvegezés szűri ki a zajokat, és egy külön belső építész alakítja ki az élhetőbb élettereket. Az okos otthonok rezsifenntartása alacsony, mindemellett H-tarifás órákkal is felszerelik a lakásokat.

A Frisshírek úgy tudja, a hatalmas fákból álló park szintén illeszkedni fog a tervekbe, valamint különböző szolgáltatások, azaz üzletek és étterem is helyet kap az új beruházásban, amelynek munkálatai már elkezdődtek.

Fotó: Zallure Park.hu

Fotó: Wikipedia