Márki-Zay Péter a Vásárhelyi Televízió Időben című műsorában elmondta: a kormány célja, hogy kivéreztesse az önkormányzatokat, ennek a folyamatnak a része ez is, hiszen komoly vagyonelemeket vesznek el településektől és adják oda az egyházaknak. A polgármester szerint ezeket az ingatlanokat soha nem birtokolták az egyházak, de ők kárpótlást sem kapnak a vagyonvesztés miatt. Összesen mintegy 2 milliárd forint veszteség érheti a hódmezővásárhelyi önkormányzatot.

A polgármester kifejtette: a Szeged-Csanád Egyházmegye a kertvárosi iskolát és óvodát, a domonkos nővérek a Liszt Ferenc Iskolát és a Virág utcai óvodát és a református gyülekezet a Szép utcai központját és a Petőfi utcai ingatlant kéri. Pedig a reformátusokkal már zajlottak az egyeztetések az eladásról és a megegyezéstől sem voltak távol.

Márki-Zay beszélt arról is, nem mindenki asszisztál ehhez, például az evangélikus egyház egyetlen ingatlant sem igényelt, Szegeden a bencés rend pedig fizetni fog az általuk igényelt ingatlanért.

Fotó: Márki-Zay Péter Facebook oldala