Továbbra sem tudni, hogy milyen jövőt szán a Diósgyőri rendelőintézetben működő szakrendeléseknek a politika – erről Bartha György és Bazin Levente, a Velünk a Város frakció két MSZP-s önkormányzati képviselője beszélt kedden.

Bartha György azt mondta, sokak kezdtek aggódni a többi között a vasgyári rendelőintézet jövőjéért azt követően, hogy a múlt héten napvilágot látott a hír: a kormány a járóbeteg szakrendelések átalakítását tervezi, mert a Belügyminisztérium korábbi intézkedései közül még egy sem sült el jól.  

 „Nagyon sok helyi szeretné, hogy Kiss János a térség fideszes országgyűlési képviselője egyeztessen a Belügyminisztériummal annak érdekében, hogy visszatérhessenek a szakrendelések a vasgyári kórház területén található épületbe. Körülbelül 40-45 ezer ember nevében követeljük, hogy képviselő úr intézkedjen a betegek érdekében”

– tette hozzá Bartha György.

- Úgy tűnik, hogy most a színművészek, a katások, a pedagógusok, a diákok, a szakápolók vagy a civilszervezetek után most az orvos társadalom lett a Soros– Bazin Levente ezekkel a szavakkal reagált arra, hogy a kormányzat törvénnyel nyesné a Magyar Orvosi Kamara jogait azért, mert kifogásolják az új ügyeleti rendszer bevezetését.

A politikus kijelentette, az emberek joggal követelnek normális színvonalú és modern egészségügyi ellátást. „Most azt látni, hogy Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó magánrendelők nyílnak a városrészekben, normális állami ellátás helyett” – tette hozzá Bazin Levente.

Bartha György és Bazin Levente nem először szólalt fel az ügyben, tavaly nyár óta folyamatosan napirenden tartják a Diósgyőri Rendelőintézet ügyét, miután azt az információt kapták, hogy leépítik az ottani járóbeteg ellátást. Aláírásgyűjtésbe is kezdtek, melyet több száz helyi lakos szignózott.

A rendelőintézetet üzemeltető Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház a minap.hu tudósítása szerint akkor az elhangzottakra úgy reagált: nem tervezték, és jelenleg sem tervezik a diósgyőri szakrendelői tevékenység megszüntetését, annak bezárását, viszont a betegforgalmi adatok, az aktuális létszámhelyzet és immáron az energiafelhasználási szükségletek is olyan tényezők, amelyek mentén szükség szerint az ellátásszervezés módosulhat.

Fotó: https://www.bazmkorhaz.hu/