Anyagi segítséget kapott az a család, akinek most tízéves gyermekének mozgásért felelős része még csecsemőkorában lebénult – számol be az RTL Híradó.

Kiderült, hogy kétoldali csípőficama van Zsófinak, ami műtétet igényel. Az egyik oldalon tavaly májusban már elvégezték ezt a beavatkozást, és idén várjuk a másik műtétet

– mondta el az országos televízió híradójának Zsófi anyukája.

A második beavatkozás után hosszú terápia következik, ám a foglalkozások nagyon drágák: óránként akár 25 ezer forintba is kerülhetnek, ami súlyos kiadást jelentene a családnak.

A terápia kiadásainak fedezéséhez járultak hozzá azok a fánkvásárlók, akik idén a Miskolc-szirmai cukrászdában vásároltak. Az üzlet minden évben segédkezik gyűjtésekben, idén pedig Zsófi miatt fogtak össze.

Berta-Papp Lilla például elmondta, a Facebookon olvasta a jótékonysági felhívást, ő maga huszonnégy fánkot vett. "Családi ebéd lesz, úgyhogy ott jól fog jönni a süti, de mindenképpen szerettem volna segíteni, azért vásároltam elsődlegesen" - mondta.

Sinka Szilárd, a cukrászda vezetője az RTL-nek elmondta, minden évben megtartják a jótékonysági vásárt, mindig másnak segítenek.

Korábban már támogattunk SMA-s gyerekeket, így Zsombort és Noelt is, volt, hogy egy olyan családot támogattunk, akinek leégett a háza, és nem volt biztos az, hogy azt újjá tudják építeni, de mindig a legfontosabb szempont, hogy gyerekeket segítsünk

- tette hozzá. Zsófi támogatásának napján mintegy 3500 fánkot adtak el, ezzel 1 millió 200 ezer forintot sikerült összegyűjteni neki.

Fotó: Zsófi is járni fog!/Facebook