A volt LMP-s politikus ellen körözést adott ki a rendőrség

14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett szexuális visszaélés miatt.

Kovács Gábor 67 éves, háromgyermekes férfi.


A blikk.hu információi szerint elfogatóparancs van érvényben vasárnap óta Kovács Gábor, volt LMP-s politikus ellen, amelyet a Somogy vármegyei Rendőr-főkapitányság adott ki. A körözésről a police.hu-n is megjelent a felhívás.

Kovács Gábor a helyi közélet ismert alakja, önkormányzati és parlamenti képviselőként is dolgozott. A többgyermekes politikus Pécsett szerezte közgazdasági diplomáját, mostanában pedig ingatlan-értékesítőként keresi  a kenyerét. 

2014-ben a 4K! (Negyedik Köztársaság Párt) színeiben indult a választásokon Somogy megye 2-es számú választókerületében. Összesen 54 szavazat jutott neki ebben az évben, de 2017-ben már az LMP jelöltjeként szedte össze a kopogtatócédulákat. 

Volt két cikluson keresztül önkormányzati képviselője Nagyatádnak is. 

Kovácsot a párt legnagyobb befolyású emberei pártolták, nyilvánosan fotózkodtak és vidókat készítettek arról, ahogyan aláírásokat gyűjtenek. Mégis, váratlanul, 2018 első hónapjában kiderült, hogy minden indok nélkül az LMP nem őt indítja áprilisban a választásokon.

Az LMP honlapjáról törölték már az információt, miszerint Kovács Gábor az LMP Somogy megyei szervezetének elnökségi tagja lenne - írja a blikk.hu. 

Az index.hu megkeresésére az LMP az alábbi választ írta:

"A megjelent sajtóhírekkel ellentétben Kovács Gábornak semmilyen jogviszonya nincs az LMP-Magyarország Zöld Pártjával, az említett személlyel kapcsolatban nem állunk. A tagadminisztráció alapján Kovács Gábor tagsági jogviszonya 2017-ben megszűnt. Az LMP elítél minden gyermekek ellen elkövetett bűncselekményt, és a lehető legszigorúbb büntetés kiszabását támogatja az ilyen esetekben.”

Fotó: police.hu, wikipedia