Kétségtelenül az egyik legszebb hazai természeti látvány az apró, fehéren bólogató virágokból álló hóvirágmező, amely az Alcsútdobozi Hóvirágünnep csodája. Aki egyszer látta, nem feledi! Sőt, visszajár.

A valóban csodálatos látvány két és fél hektáron élvezhető, mindenhol a hófehér virágszőnyeg terül el a látogatók előtt.

Talán nem mindenki előtt ismert, hogy a hóvirágoknak több fajtája is van. Alcsúton a mediterrán hóvirágoknak hét hóvirágfaj 24 fajtája üdvözli szelíden és felejthetetlenül a vendégeket.

Kovács József és felesége visszatérő vendégei már a különleges látványosságnak. Dunaújvárosból érkeztek a Hóvirágünnepre, de nem csak ebben az évben döntöttek így.

Több éve már, hogy eljövünk ide a nejemmel, de természetesen kirándulunk más helyekre is. Már nyugdíjasok vagyunk, így bőven van időnk rá. Nagyon szeretjük a természetet. Az egyik legkedvesebb helyünk ez a csodálatos hóvirágmező, amelyben minden évben gyönyörködünk.

A Fejér megyei község Hóvirágünnepe február 14-én vette kezdetét, és kb. 4-5 hétig lesz még érdemes ellátogatni oda, mert utána már elvirágoznak a kis növények.

Az Alcsúti Arborétum naponta 10-17 óra között várja a látogatókat. Jegyinformációkat a honlapjukon találhatnak az érdeklődők.

Fotók: Kovács József