A mai európai parlamenti ülésen felszólalt a fideszes Várhelyi Olivér magyar uniós biztos is. Nem tudjuk, hogy a szomszédságpolitikáért és bővítésért felelős fideszes uniós biztos általában miket szokott mondani, miután a felszólalásait követően kikapcsolta a mikrofonját, most azonban ízelítőt kaptunk belőle, ugyanis a mai felszólalása után megfeledkezett a mikrofonja kikapcsolásáról. Várhelyi Olivér a felszólalása után azt mondta a többi EP-képviselőre utalva:

„hány hülye van még?”.

Ez példátlan és teljesen idegen az Európai Parlament működésétől, Európában ugyanis nem szokás lehülyézni azokat, akikkel esetleg nem értünk egyet - írja Rónai Sándor, a DK EP-képviselője. 

A párt hozzátette, hogy tájékoztatják az esetről az Európai Parlament és az Európai Bizottság elnökét is.

Az Európai Parlamentben szembesítették a kritikákkal a magyar uniós biztost

Várhelyi Olivért az elmúlt időszakban sok bírálat érte, vizsgálatot is követeltek ellene, most az Európai Parlamentben faggatták. A magyar biztoson azonban láthatóan nem sikerült fogást találni.

Várhelyi Olivér leszögezte, hogy az elmúlt tíz év nem volt eredményes a balkáni bővítés terén, azonban ebben áttörésre számít. Ez azt jelenti, hogy középtávon az uniós támogatásoknak és a regionális együttműködésnek köszönhetően a térség GDP-je kétharmaddal emelkedhet, lelassul a kivándorlás és az agyelszívás rövid távú célként azt fogalmazta meg, hogy legalább egy országgal legkésőbb jövőre lezárják a csatlakozási tárgyalásokat. Hogy melyikkel, azt nem mondta meg - írta a hvg.hu.

Fotó: Európa Parlament weboldala