Az elmúlt hétvégén két könnyű sérüléses és 13 anyagi káros baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök - tette közzé baleseti összefoglalóját a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Pénteken délelőtt 10 óra körül Nagymányokon, a Petőfi Sándor utca 114-es szám előtti útszakaszon egy ismeretlen sofőr az általa vezetett ismeretlen rendszámú, ismeretlen típusú, bordó színű autóval Szászvár irányából Bonyhád irányába közlekedett. Haladása során elütötte a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen a sportcsarnok irányából az autóbusz-állomás irányába átkelő 81 éves helyi gyalogost, aki a baleset során könnyebben megsérült.

Szombaton a villanyoszlopok kerültek főszerepbe, néhány órán belül három is kitört egy-egy balesetben. Röviddel éjfél után Szekszárdon, a József Attila utcában közlekedett egy férfi autójával a Damjanich utca irányából a Palánki út irányába. A 10-es szám előtt haladása során nem tett eleget a jobbra tartási kötelezettségének, így egy szabályosan parkoló kocsi bal oldalának ütközött.

Ezután letért az úttestről, ahol két fát, valamint egy villanyoszlopot tőből kidöntött. A kidöntött fák ágai nekicsapódtak egy ingatlan homlokzati szigetelésének és ablakredőnyének is. A sofőr a helyszínről adatai hátra hagyása nélkül ismeretlen helyre távozott. A beszerzett személyleírás alapján ellenőrizték a jármű közelben lakó tulajdonosát, aki lakásán tartózkodott.

A történtekről, illetve műszaki hibáról - állapotából adódóan - nyilatkozni nem tudott. Mivel a szonda pozitív értéket mutatott, előállították további mintavételre, a kocsit pedig lefoglalták.

Pörböly területén a Hunyadi utcában közlekedett egy férfi autóval Bátaszék irányából Baja irányába, amikor ismeretlen okból jobbra letért az útról, ott behajtott egy füves vízelvezető árokba, majd neki csapódott egy villanyoszlopnak.

A balesetet követően az okozó, valamint egy fő utasa a helyszínről adataik hátra hagyása nélkül távoztak.

Szombaton délután fél négy körül egy nő közlekedett autóval a 6318-as számú úton, Regöly irányából a 65-ös számú főút irányába. Az 5-ös kilométerszelvényhez érve balra kívánt bekanyarodni egy földes bekötő útra, de nem győződött meg arról, hogy az ő előzését már megkezdte egy kocsi. Az előzésben lévő autó sofőrje így fékezéssel és manőverezéssel sem tudta elkerülni az ütközést. A baleset során a kanyarodó autó jobb első utasa könnyű sérülést szenvedett.

Fotó: police.hu