2023.06.09., péntek - Félix
Budapest: 20o - 21o
Az ország 19 megyéjében

Több mint 390 milliárd forintot vett ki a kormány a rezsivédelmi alapból

frisshirek.hu, 2023. február 10. - 08:30
Több mint 390 milliárd forintot vett ki a kormány a rezsivédelmi alapból

A rezsivédelmi szolgáltatás ellentételezése érdekében a kormány átcsoportosítást hajtott végre a 2023-as költségvetésben egy friss határozat értelmében. Az Orbán Viktor miniszterelnök által elrendelt feladat felelőse Varga Mihály pénzügyminiszter, azonnali határidő mellett. A rezsivédelmi alapból kivett 390,6 milliárd forintot feltehetően a szolgáltatók kapják meg, kiadásaik ellentételezéseként.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Megjelent a Magyar Közlönyben a kormány határozata a „Rezsivédelmi Alap fejezet terhére történő előirányzat-átcsoportosításról”.

– írta meg a 24.hu.

Az Orbán Viktor miniszterelnök által jegyzett döntés szerint

a kormány 390 600 000 000 forint egyszeri átcsoportosítását rendeli el

a Rezsivédelmi Alap, lakossági rezsivédelem cím terhére. A végrehajtásért Varga Mihály pénzügyminiszter felelős, a határidő azonnali.

A lap cikke szerint az a határozat mellékletéből derül ki, hogy a 390,6 milliárd forint az Energiaügyi Minisztérium fejezete alá tartozó Rezsivédelmi szolgáltatás ellentételezésével összefüggő kiadások jogcímcsoport sorára kerül át. Egyéb működési célú kiadásra fordítják ezt az összeget. Mindez alighanem azt jelenti, hogy

a szolgáltatók kapják a pénzt kiadásaik ellentételezéseként.

Amint arról lapunk, a frisshirek.hu korábban már beszámolt, Banai Péter Benő, a Pénzügyminisztérium államtitkára január 23-án, az Országgyűlés költségvetési bizottságában arról beszélt, hogy a kormány a rezsivédelmi alap kiadásait 670 milliárd forintról 2600 milliárdra növelte, támogatásban részesülnek az önkormányzatok, az állami tulajdonú közszolgáltató vállalkozások, az egyházak és a civil fenntartású közszolgáltatást ellátó szervek is a lakosság mellett.

Fotó: Résztvevők a háromnapos stratégiai kormányülés második napján Sopronban 2023. február 7-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán