Az előrejelzéseknek megfelelően lecsapott az északi szél Vas megyére péntekről szombatra virradó éjszaka.

Szombaton közel száz kilométer per órás széllökések következtében a Vas vármegyei hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltóknak összesen 98 kárhelyszínen volt szükség a segítségére – írja a vasi katasztrófavédelem oldalán.

Az embert próbáló munkát volt, hogy nem is bírták a helyi erők, ilyenkor messzebbről kaptak segítséget.

Kéménytűz, fakidőlések, viharkárok Celldömölk, Vönöck, Kemenespálfa, Külsővat, Csögle, Vönöck, Boba településeken. Köszönjük a lakosság türelmét. Ahova nem tudott valamelyik celli egység - más helyeken való bevetése miatt - mielőbb kiérni, oda Köcski, Sárvári, Egyházashetyei, Jánosházi, Pápai Tűzoltók érkeztek. Köszönet nekik is a gyors segítségért – írja közösségi oldalán a Celldömölki Önkormányzati Tűzoltóság.

A nagy viharban megsérült a kőszegi uszoda tetőszerkezete is, így az eddig is használhatatlan objektum, most már balesetveszélyes is lett. A frisshírek.hu is megírta korábban, hogy a 2000 évek elején épített uszoda mostanra már állami tulajdon lett.

Az Összefogás Kőszegért Egyesület fotóiból jól látszik, hogy a vihar alaposan megtépázta az épület tetőszerkezetét.

Elmondhatjuk tehát, hogy a hétvégi vihar alaposan próbára tett bennünket, de mindenki tette, amit tudott, hogy minél kisebb legyen az elszenvedett kár.

Fotó: Vas.katasztrófavédelem.hu