2023-ban ünnepli Siófok várossá válásának 55. évfordulóját, hisz 1968-ban érdemelte ki Siófok a városi rangot, mint a Balaton meghatározó települése, népszerű fürdővárosa, a balatoni hajózás központja és a déli vasút legforgalmasabb állomása.

A város történelme egészen a római korig nyúlik vissza, már Galerius császár idejében zsilip épült a területén, a 18. század elején Rákóczi fejedelem adományozott pecsétet Fok falunak, a 19. század fordulójára népszerű fürdőteleppé nőtte ki magát a település. 2022-ben Siófok lett az ország legnépszerűbb vidéki városa a turizmus statisztikák alapján több, mint 1,3 millió vendégéjszakával – írja a Siófok.hu.

De nemcsak a várost ünneplik, hanem jeles szülöttét Varga Imre szobrászművészt is.

Varga Imre születésének 100. évfordulója alkalmából új kulturális és rendezvénytérrel bővül Siófok városa, a szezonra megnyitja kapuit a látogatók előtt a megújult Víztorony, ahol a páratlan panoráma mellett két szintes kiállítótér fogadja majd az érdeklődőket Varga Imre alkotásaival, Siófok55 helytörténeti kiállítással a Balatoni Regionális Kutatóintézet és Könyvtár (BRTK) szakmai irányítása mellett – ismertette a városi portál.

A település méltán közkedvelt népi hagyományokat őrző Balaton Táncegyüttes pedig idén ünnepli fennállásának 60. évfordulóját.

Fotó: Lengyel Róbert Facebook-oldala