Kigyulladt egy családi ház kazánháza péntek délelőtt a Marek József utcában, Miskolcon - írja honlapján a vármegyei katasztrófavédelmi igazgatóság.

Dojcsák Dávid sajtószóvivő a frisshirek.hu érdeklődésére elmondta, a Marek József utcába egy gépjárműfecskendővel vonultak ki a lánglovagok, és egy gyorsbeavatkozó sugárral rövid időn belül eloltották a tüzet.

A tűz csak a kazánházat érintette, ott viszont a tűzeset idején bent tartózkodott egy ember, az ő életét már nem lehetett megmenteni

- mondta.

Dojcsák Dávid kiemelte, a tűzoltók nem tudják kizárni azt, hogy a fűtőberendezés helytelen használata vezetett a tragédiához, de a tűz pontos keletkezési okát és körülményeit a katasztrófavédelem vizsgálja.

A katasztrófavédelem újra és újra felhívja a figyelmet arra, hogy a fűtőberendezés közvetlen közelében ne tároljunk éghető anyagokat, használjunk szikrafogó tálcát, így a kipattanó szikra nem okoz tüzet. Nagyon fontos lenne külön figyelmet fordítani arra is, hogy csak az előírt tüzelőanyagot használjuk a berendezésekben

- tette hozzá a szóvivő.

Fotó: netrisk.hu