Jámbor András, az ellenzéki párt frakciójának tagja egy csütörtöki, budapesti, de online is közvetített sajtótájékoztatón az MTI szemléje szerint úgy fogalmazott:

az elmúlt időszakban kiszivárgott információk alapján olyan szintű politikai érintettség látszik, ami teljesen egyértelművé teszi, hogy a Völner-Schadl-ügy az elmúlt harminc év legdurvább korrupciós ügye.
Fordított Robin Hoodként egy politikai maffia uralja Magyarországot,

jelentette ki a józsefvárosi országgyűlési képviselő, utalva arra, hogy a végrehajtói kar elnöke az egyik fővádlott az ügyben, aki "az adósságba sodródott egyszerű emberek kisemmizéséből szerez pénzt".

A politikus felidézte, hogy az elmúlt napokban a tanúvallomásokból négy konkrét név,

  • Gelencsér Attila kaposvári,
  • Szatmáry Kristóf Budapest kertvárosi, 
  • Cseresnyés Péter nagykanizsai parlamenti képviselők,
  • illetve Csizi Péter volt, pécsi képviselő neve szivárgott ki.

A tanúvallomások szerint az Igazságügyi Minisztérium több dolgozója azt állítja, hogy befolyásolhatták a végrehajtói helyek kiválasztását - tette hozzá. Jámbor András katasztrófának nevezte, hogy konkrét parlamenti képviselők neve elhangzik egy ilyen ügyben, és utalások vannak különböző személyekre, de nem indul nyomozás.

A képviselőket is érintő botrány kirobbanásáról a frisshirek.hu-n az alábbi cikket olvashatják, Cseresnyés Péter esetleges kapcsolódásáról pedig az alábbi frisshirek.hu írást ajánljuk.