Köztudott hogy nem éppen rózsás a hangulat Nagykanizsán, Balogh László polgármester és az Éljen VárosuNk (ÉVE)frakció között. Most, hogy Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő neve felmerült a végrehajtóbotrányban, még forróbb lett a hangulat a városban. Az ÉVE Facebook-oldalán többek között ezt írta:

Cseresnyés Péter "közbenjárása" miatt kezdhetnek aggódni... Kínos helyzetbe kerülhetnek sokan..., ugyanis a pécsi Fidesz cáfolt, Cseresnyés Péterre mutogatnak.

Idézik is a pécsi fideszes cáfolat szövegét:

A valaki más CS.P monogrammal pedig a kanizsaiak szerint, csakis Cseresnyés Péter lehet. Ha így van és bebizonyosodik, hogy Ő volt az egyik magasrangú támogató, akkor kérdés, kit támogatott, milyen ellenszolgáltatásokért - merül fel a kérdés a városban - tudta meg a frisshirek.hu.

Egyelőre csak annyi bizonyos, hogy a CS.P. monogram azonossága vetette fel Cseresnyés Péter nevét, de a jelenlegi tényállás szerint még nem bizonyosodott be az, hogy a politikus valóban nyakig benne volt a Völner–Schadl végrehajtóbotrányban.

Horváth Jácint szerint félő, hogy a kormánypárt megpróbál majd kihatni a nyomozóhatóságra és az ügyészségre. Nem véletlen, hogy ezt az Európai Bizottság is folyamatosan vizsgálja és kifogásolja - írta a Kanizsa újság.

Amikor ez a botrány zajlott, ezek az elfogadhatatlan és gyalázatos kinevezések történtek, meg kell nézni, hogy Nagykanizsán történt-e végrehajtói kinevezés, s ha történt, érintett lehet-e más fideszes politikus, más nagykanizsai fideszes politikus a botrányban. Mert, ha igen, s bebizonyosodik az érintettség, s bebizonyosodik az, hogy itt ilyen típusú közbenjárás történt, akkor az érintett képviselőknek le kell mondanianyilatkozta Horváth Jácint, az ÉVE frakcióvezető-helyettese.

Sajnos benne van a pakliban az ügyek eltusolásának az esélye, de reméljük, hogy nem így történik. S komolyan fogják venni ezt a valóban nagyon nagy ügyet, s valóban nagyon súlyos ügyet. Rengeteg politikus érintettségéről, fideszes politikus érintettségéről hallhatunk ebben az ügyben. S nem mehetünk el amellett sem, hogy erősen úgy tűnik, s erősen az látszik, hogy amikor Cseresnyés Péter valakiért kell vagy valamelyik haverjáért kell lobbiznia, akkor azt nagyon erőteljesen meg tudja csinálni, de amikor a városért kellene valamit tenni vagy lobbizni, eljárni, arra nem nagyon képes – nyilatkozta Horváth Jácint a Kanizsa újságnak.

Videó forrása: Kanizsa TV