2023.05.29., hétfő - Magdolna
Budapest: 14o - 17o
Az ország 19 megyéjében

Péntektől olcsóbban tankolhatunk

frisshirek.hu, 2023. február 02. - 07:25
Péntektől olcsóbban tankolhatunk

Pénteken újabb üzemanyagár-csökkenés jöhet.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Várhatóan tovább csökkennek az üzemanyagárak pénteken a hazai töltőállomásokon

– számolt be róla a Holtankoljak.net.

A hvg.hu szemléje szerint

a benzin a nagykereskedelemben bruttó 5, a gázolaj pedig 15 forinttal kerül majd kevesebbe.

szakportál azt írta, hogy azért van esély az árcsökkenésre a benzinkutakon is, mert a kiskereskedők szerdán – hosszú idő után először – jellemzően annyival csökkentették az áraikat, amennyivel kevesebbért vásárolták az üzemanyagot.

Amennyiben ez pénteken is így történik, akkor az alábbi literenkénti átlagárakkal találkozhatunk majd a töltőállomásokon: 

  • 95-ös benzin 622 forint,
  • gázolaj 668 forint.

Amint arról lapunk, a frisshirek.hu korábban már beszámolt, január elején az előbbi még 658, az utóbbi pedig 720 forintba került. Ennek többek között az volt az oka, hogy dupla árréssel dolgoztak a magyar benzinkutak. A környező országok mindegyikében olcsóbb volt az üzemanyag, mint nálunk.

Illusztrációs fotó: Pixabay