Van olyan, amikor nincsenek szavak

- kezdte a Demokratikus Koalíció azt a gyászhírt, amelyben közreadta, hogy váratlanul elhunyt Kordás László a párt országgyűlési képviselője,

a barátunk, harcostársunk. 53 éves volt.

A DK felidézi, hogy Kordás László karosszéria-lakatosként kezdte tevékenységét, és máris csatlakozott a Vasas Szakszervezethez. Munka mellett végezte el a dolgozók gimnáziumát, és szerzett aztán közgazdász diplomát, később pedig energiagazdálkodási szakközgazdász szakképesítést.

A Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége (MSZOSZ) alelnöke volt 2002-2004 között, amelyet követően

2004-2006 között az első Gyurcsány-kormányban a Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium politikai államtitkáraként is dolgozott.

2012-től főtitkára lett a Közmunkás Szakszervezetnek, 2015-től pedig egészen 2021-ig vezette a Magyar Szakszervezeti Szövetséget. Posztjáról azért mondott le akkor, hogy csatlakozzon a Demokratikus Koalícióhoz, amely listájáról bekerült tavaly tavasszal a parlamentbe, a Vállalkozásfejlesztési Bizottság alelnökeként tevékenykedett.

Laci egész életét arra áldozta, hogy képviselje a munkavállalók érdekeit, sosem feledve, hogy ő is a „melósok” világából jött. Fáradhatatlanul járta az országot, felszólalt, érvelt a bérből és fizetésből élők mellett

- jellemezte életét a párt közleményében. A DK a saját halottjának tekinti Kordás Lászlót.

A kiemelt kép forrása: MTI / Illyés Tibor